Виявляється, видалення публікацій у Facebook не зовсім означає "видалення"

facebook

Іноді ми хочемо видалити свою історію на Facebook - можливо, лише її частини або, можливо, все. Можливо, ви просто хочете почати все заново, або ви просто довіряєте своїй інформації Facebook і хочете позбутися старих публікацій.

Ви сподіваєтесь, що натиснувши "Видалити", ваш вміст буде остаточно видалено. Мабуть, це не зовсім так. Нові дані свідчать про те, що Facebook, можливо, насправді не видаляє публікації, від яких, на вашу думку, ви позбулися. Насправді іноді ці видалені публікації у Facebook з’являються знову.

порожня хронологія Facebook

Кілька користувачів виявили, наскільки наполегливим був Facebook. Лора (яка замовчувала своє прізвище) видалила свої публікації у Facebook "по одному" у лютому 2012 року, побоюючись наслідків, які може дати нова хронологія Facebook (на той час). У жовтні того ж року вона увійшла до Facebook, виявивши, що весь її вміст «Хронології» відновлено.

Хронологія Лаури у Facebook

Нерозумно припустити, що ця проблема була помилкою, але після другого разу, коли Лора в черговий раз старанно видалила весь свій вміст, вона стала більш підозрілою. “Я видалив усі свої дописи, вподобання та коментарі. Я також видалила всі свої фотографії та альбоми, крім двох фотографій профілю », - пояснює Лаура, розповідаючи, що її профіль був чистим, за винятком двох фотографій та кількох основних особистих даних із розділу« Про мене ». Повернувшись до свого акаунта у Facebook через кілька місяців, вона цього місяця виявила, що її видалені публікації знову з’являлися.

Але страшнішим є той факт, що це не ізольований випадок. Є й інші користувачі Facebook, які стикалися з тим самим сценарієм, коли їхні видалені публікації поверталися до них. Крім того, стався інцидент, коли старі публікації також були воскрешені у верхній частині вашого профілю. У 2011 році проти Фейсбуку в Ірландії було подано позов саме з цієї причини:

«Приблизно півроку-рік тому я вирішив, що хочу видалити якомога більше своїх персональних даних на своїй сторінці у Facebook. Я використовував автоматичну процедуру, яка автоматично натискала на всі кнопки "X" (позначені як "видалити публікацію") на моїй сторінці у Facebook. У наступному запиті чітко зазначено, що вміст "видаляється" (див. Додаток 03). Після того, як рутина деякий час працювала, весь вміст зник. З цього моменту я постійно видаляв увесь новий вміст вручну. У двох-трьох випадках старий вміст постійно повертався до моєї стіни після того, як я його видалив тижнями раніше ».

Умови використання Facebook проливають світло на те, чому його користувачі відчувають відновлений вміст:

"Коли ви видаляєте IP-вміст, він видаляється аналогічно спорожненню кошика на комп'ютері", - йдеться на сторінці Загальних положень та умов. "Однак ви розумієте, що вилучений вміст може зберігатися в резервних копіях протягом розумного періоду часу (але не буде доступним для інших)".

Навіть Facebook визнає, що ваш вміст насправді все ще є, навіть якщо ви технічно його видалили. Однак вміст, що з’являється вдруге для третього раунду видалення, є несподіваним.

Ми звернулися до Facebook щодо проблеми, представник якої лише вказав сторінку Загальних положень та умов Facebook, і підкреслив той факт, що коли ви фактично видаляєте вміст у Facebook, він зникає лише у випадку, якщо його видалити остаточно - що досить складно. Проблема остаточного видалення чого-небудь у Facebook полягає в тому, що насправді нічого не видається. Просто "видалення" вмісту тимчасово зберігає вміст на резервному накопичувачі Facebook. Як пише Facebook:

“Частина цієї інформації назавжди видаляється з наших серверів; проте деякі речі можна видалити лише тоді, коли ви назавжди видалите свій обліковий запис ".

Видалення всього вашого облікового запису працює подібним чином. Користувачі можуть “видаляти” свої облікові записи; однак доступ до облікового запису знову активує його.

Вони також обов’язково зазначили, що проблема може виникати через помилку на сторінці профілю Лаури, але не змогли бути впевнені без перевірки її облікового запису. Однак інженери Facebook розглядають справу, і за попереднім переглядом запропонували, що кращий спосіб видалення вмісту полягає не в перегляді шкали часу, а в журналі журналу активності.

Однак нічого з цього не дає зрозуміти, чому вміст Лаури з’являється знову.

Як би ти не намагався, здається, ти ніколи не можеш фактично «позбутися» Facebook, якщо ніколи не використовував його спочатку.

[ОНОВЛЕННЯ]

Відповідно до своїх коментарів нижче, Лора пояснила, що не всі її видалені публікації були відновлені - хоча це було багато. Вона також додає, що при видаленні публікацій та коментарів вона робила це через свою стрічку новин, і що вона пропустила деякі, які, на її думку, видаляла спочатку.

Останні повідомлення