Як: скинути Apple MacBook

Іноді вам потрібно скинути налаштування комп’ютера. Можливо, ви захочете зробити це для оновлення операційної системи або для допомоги у встановленні нового обладнання.

Примітка. Перш ніж розпочати відновлення, потрібно створити резервну копію будь-якої інформації, яку потрібно зберегти на флеш-накопичувачі або зовнішньому жорсткому диску. Процес встановлення для Mac дозволяє переносити поточні файли на свіжу ОС. Однак час від часу все піде не так, тому ми рекомендуємо зробити резервну копію про всяк випадок.

1. Вставте встановлений компакт-диск або DVD операційної системи у ваш MacBook.

2. Перезапустіть MacBook. Коли комп'ютер починає перезавантажуватись, негайно утримуйте клавішу "C". Це призведе до завантаження комп’ютера з компакт-диска або DVD-диска, який ви вставили раніше.

3. З'явиться екран "Ласкаво просимо". Він попросить вас вибрати бажану мову. Зроби так. Він може попросити вас також погодитися з Загальними положеннями та умовами. Залежно від того, яку ОС ви встановлюєте, ви можете побачити, як вона виконує кілька перевірок системи. Якщо ви цього не бачите, не турбуйтеся про це.

4. На наступному екрані вам буде запропоновано вибрати, де ви хочете встановити нову ОС. Швидше за все, це буде ваш основний жорсткий диск. Однак якщо у вас є розділи на жорсткому диску, ви можете вибрати один із них, доки буде достатньо місця.

5. Ви матимете три варіанти встановлення: "Оновити", "Архівувати та встановити" та "Стерти та встановити". Виберіть варіант і виберіть «OK».

- Оновлення: Вибір оновлення просто оновить поточну інсталяцію ОС на вашому MacBook. Ваші дані, файли та програми повинні залишатися цілими (якщо це не відбувається, доки ви зробите резервну копію, у вас все буде в порядку).

- Архівувати та встановити: вибір цього параметра стосується випадків, коли вам потрібно створити резервну копію даних у вашій системі та імпортувати їх у свіжу інсталяцію програмного забезпечення. На жаль, вам потрібно буде переінсталювати більшість програмного забезпечення, не пов’язаного з Apple, якщо ви оберете цей параметр. Якщо ви виберете цей параметр, переконайтеся, що встановили прапорець, щоб зберегти налаштування користувача та мережі. Це гарантує, що ваші попередні дані профілю будуть встановлені в новому встановленні програмного забезпечення.

- Видалити та встановити: Цей параметр видаляє все на вашому жорсткому диску та встановлює свіжу версію ОС. Жодні ваші дані не залишаться, якщо ви виберете Стерти та встановити. Це майже заводське скидання вашого MacBook, оскільки жодні ваші особисті налаштування та дані не зберігаються.

6. З цього моменту встановлення повинно бути досить автоматичним. По дорозі може з’явитися кілька запитань, але ви можете тут сидіти. MacBook перезапуститься після завершення встановлення.

7. Якщо ви виберете опцію «Оновити» або «Архівувати та встановити» зверху вас, програмне забезпечення запропонує вам перемістити ваші дані до нової системи. Переконайтесь, що ви дотримуєтесь інструкцій, щоб переконатися, що ваші старі налаштування та програми перенесені на нову інсталяцію.

Останні повідомлення